Tandheelkunde

 

Het vaststellen van gebitsproblemen bij uw paard is voor u als eigenaar helaas niet eenvoudig. Meestal vertonen paarden met (beginnende) gebitsproblemen namelijk geen klachten! Gebitsgerelateerde klachten zijn vaak een teken van vergevorderde (onomkeerbare) aandoeningen aan het gebit van uw paard. Deze aandoeningen zijn vaak erg pijnlijk…. Wellicht heeft u dit zelf al eens ervaren. Mensen kunnen gelukkig zelf gemakkelijk hun tandarts contacteren voor gebitsonderhoud en het oplossen van problemen. Paarden kunnen dit helaas niet zelf! Ze lijden dan ook vaak in stilte! Voorkom (pijnlijke) gebitsproblemen, laat uw paard jaarlijks letterlijk door mij aan de tand voelen!

Een goede tandarts? Een kwestie van kiezen!    

Iedereen in Nederland mag zichzelf gebitsverzorger of paardentandarts noemen. Deze benamingen worden dan ook vaak gebruikt door mensen die geen arts, geen tandarts en ook geen dierenarts zijn! Wel verbiedt de wet het uitvoeren van diergeneeskundige handelingen door niet-dierenartsen. Voorbeelden van deze handelingen zijn: het sederen van paarden en het (plaatselijk) gevoelloos maken van de mond indien een pijnlijke behandeling noodzakelijk is. Ook het trekken van tanden en kiezen (ook wolfskiesjes!) mag alleen worden uitgevoerd door een dierenarts!    

Het is voor u als eigenaar helaas moeilijk om de kwaliteit van de behandelaar in te schatten. Na de behandeling gaat de mond van uw paard immers dicht en onttrekken de kiezen zich voor maanden of zelfs jaren aan uw zicht….    

Graag wil ik u helpen bij het maken van een keuze voor een kundige behandelaar. Daarom treft u hier een flowcart  en 10 uitgeschreven aandachtspunten (kwaliteitsgarantie) welke u zullen helpen bij het kiezen van een deskundige dierenarts/gebitsverzorger.

In mijn paardenpraktijk wordt alleen gewerkt met de beste materialen en middelen! De behandelingen worden door mij uitgevoerd. Ik ben erkend paardendierenarts met een speciale interesse en scholing voor tandheelkunde bij paarden.
Uw paard wordt door mij geduldig, paardvriendelijk, secuur, veilig en legaal behandeld! Alle punten in de bovengenoemde kwaliteitsgarantie worden door mij nageleefd!     
Ik behandel het gebit van uw paard met plezier! Het is namelijk dankbaar werk waarbij patiënten regelmatig een snelle verbetering tonen. De nadruk van de behandelingen ligt op preventie. Dit past bij mijn bedrijfsvisie: voorkomen is immers beter dan genezen!
No teeth, no horse!

Wilt u een afspraak maken of heeft u een vraag, schroom dan niet om contact op te nemen. 


Fotoalbum


e-stal-van-stokkom-.jpg
tandheelkunde-stal-van-stok.jpg
stal-van-stokkom-.jpg
tandheal-van-stokkom-.jpg
tandheelkunde-s-.jpg
tandokkom-.jpg
tanom-.jpg
tandhvan-stokkom-.jpg