s
WhatsApp service : 06 48 119 773
Telefonisch contact: 0593 20 20 60

Wij stellen ons graag aan u voor!

Dierenarts Roos Stoop (erkend paardendierenarts)

Ik ben Roos Stoop en ik ben erkend paardendierenarts en natuurgeneeskundige voor dieren. Middels deze combinatieopleiding, waaraan een intensieve studieperiode van elf jaar ten grondslag ligt, bied ik zorg voor uw paard welke uniek is!

Ik richt mij met name op gezondheidszorg bij paardachtigen en daarnaast verzorg ik diersoortoverschrijdende cursussen. Mijn paradepaardjes zijn: Natuurgeneeskunde – Educatie – Tandheelkunde – Stervensbegeleiding – Preventieve diergezondheidszorg 

 

Tamar de Graaf (Paardenarts)

 

Ik ben Tamar de Graaf en ik ben paardenarts. Ik ben geboren en opgegroeid in het midden van het land, en naar Drenthe verhuisd speciaal om op de praktijk van Roos Stoop te kunnen gaan werken. Ik wilde graag voor Roos gaan werken omdat zij en haar team in mijn ogen op een hele prettige manier hun vak uitoefenen en streven naar rust, aandacht, zorgvuldigheid en vertrouwen. Daarnaast wordt er op deze praktijk van mij verwacht dat ik de patiënten op een wat meer holistische manier benader en verder kijk dan de reguliere diergeneeskunde alleen, iets wat goed bij mij past.

Ik voel me van jongs af aan al het meest op mijn gemak met dieren om mij heen en heb alle honden in de buurt die ik maar uit mocht laten uitgelaten. Op mijn 8e mocht ik beginnen met paardrijden. Daarnaast heb ik een aantal jaar gewerkt als vrijwilliger op de plaatselijke kinderboerderij. Tijdens mijn middelbare schoolperiode was ik het liefst zo veel mogelijk bij de paarden en heb ik op de manege in de buurt veel geleerd over het houden en verzorgen van paarden en misschien ook wel een beetje hoe ik dit, in een ideale wereld, juist liever niet zou willen doen. Later ben ik hier ook paardrijlessen gaan geven en jonge paarden zadelmak gaan maken.

Na mijn VWO examen ben ik gaan werken op een internationale dressuurstal, waar ik zeer veel heb meegekeken met en enorm veel geleerd van de training van de paarden. Tijdens mijn studie Diergeneeskunde aan de Universiteit van Gent in België, ben ik in vele weekenden en vakanties blijven werken op deze stal. En daarnaast reed ik in België een aantal paarden voor een fokker en houder van internationale springpaarden. Hier heb ik meer inzicht gekregen in de springsport.
Na mijn afstuderen in 2012 ben ik als paardenarts op de Veluwe gaan werken, waar ik, naast ervaring in alle reguliere paardengeneeskunde, ook veel ervaring op heb gedaan in de orthopedie. Dit is nog steeds een tak van de diergeneeskunde die mij zeer interesseert. Ook heb ik in de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in de begeleiding van merries in de fokkerij door mijn werk op een grote hengstenhouderij.
Ik doe ook tandheelkunde, ik heb hiervoor een opleiding gedaan bij de BEVA in Engeland.

Mijn stokpaardjes zijn: Preventieve diergezondheidszorg, Orthopedie, Voeding, Educatie, Chirurgie, Voortplanting, Tandheelkunde.

 

 Dierenartsassistente (paard) Aline van der Linden

Ik ben Aline van der Linden een passievol paardenliefhebster. Van oorsprong ben ik afkomstig uit het westen van het land, maar sinds 2000 woonachtig in het mooie Drenthe.

Al van jongs af aan heb ik een liefde voor dieren en vooral voor paarden.

Het houden en verzorgen van onze eigen paarden is een belangrijk deel van mijn leven en heeft mij over de jaren heen al veel ervaring gebracht. Ook de fokkerij is onderdeel van mijn passie, en ik heb het geluk dat ik intussen zelf al heel wat veulentjes ter wereld heb mogen zien komen en zien opgroeien.

Ooit mijn carrière begonnen als directiesecretaresse ben ik nu meer dan gelukkig met mijn werk als assistente van Roos.Het is voor mij een geweldige aanvulling op het bezig zijn met onze eigen dieren.

Er is een fijne onderlinge werksfeer en de praktijkvisie sluit ook helemaal aan bij waar ik me goed bij voel. Ik kijk elke keer weer met veel plezier uit naar mijn volgende werkdag. En naast de al opgedane kennis en ervaring ben ik altijd bereid om nog veel meer te leren en ervaren, want uitgeleerd ben je nooit en mijn interesses zijn zeer breed! :)

Kortom, voor mij is er niets mooiers dan binnen het team van Roos behulpzaam te zijn op allerlei vlakken, zowel in de praktijk als ook op administratief gebied.

Ik voel mij hier helemaal op mijn plek!


Dierenartsassistente (paard) Sjak Doorn