Natuur-, complementaire geneeskunst

 

Onderzoek alles en behoud het beste!

Vanaf het moment dat mensen en dieren op de aarde leefden, werd getracht om ziekten te bestrijden. Gelukkig heeft de gezondheidszorg sinds die tijd een onvoorstelbare ontwikkeling doorgemaakt. We hebben enorm veel te danken aan de moderne geneeskunst! Daarnaast kiezen meer en meer patiënten voor behandelingen die gebaseerd zijn op (oude) natuurgeneeskundige wijsheden. Vijf jaar lang bestudeerde ik diverse natuurgeneeswijzen voor dieren*. Een traject dat ik, aan opleidingscentrum Silverlinde, afsloot met twee prachtige diploma’s (therapeut en consultant). Hierna was het tijd voor mijn volgende ontdekkingsreis…. Ik bestudeerde de reguliere diergeneeskunde…. en werd dierenarts. Zo doorliep ik een lang opleidingstraject wat tot op heden uniek is in Nederland!

Beoefenaars van reguliere en natuurlijke geneeswijzen begrijpen elkaars aanpak niet altijd. Natuurgenezers worden regelmatig bestempeld als niet-wetenschappelijk of zelfs als kwakzalvers. Reguliere genezers worden regelmatig beschreven als aandachtsloze symptoombestrijders zonder oog voor het individu.

Ik bestudeerde beide geneeswijzen met als doel: onderzoek alles en behoud het goede! Afhankelijk van de klacht en de patiënt valt de keuze soms op een reguliere behandeling. Toch kan ook de natuurgeneeskundige benadering vaak hulp bieden. Meestal gaat mijn voorkeur dan ook uit naar een complementaire combinatie van beide. Mijn ervaring is namelijk dat natuurgeneeswijzen en reguliere diergeneeskundige behandelingen elkaar prachtig kunnen versterken! Ik streef dan ook het 1 (natuurgeneeskunde) + 1 (regulier) = 3 (complementair) effect na.  Steeds ben ik op zoek naar ‘het beste van beide’ voor elke individuele patiënt en eigenaar. Een uitdaging welke ik graag met u en uw paard aanga!   

* Hier treft u een greep uit de vakken welke ik bij de Silverlinde bestudeerde: fytotherapie (kruidenleer), aromatherapie, bachbloesemtherapie, homeopathie, bewegingstherapie,T-team, gedragstherapie en massage.


 

 

 

 

 Fotoalbum

roos.jpg
divers-2.jpg
divers-7.jpg
divers-8.jpg
geneeskunde.jpg
paard-13.jpg
paard-14.jpg